O właściwościach smakowych i zdrowotnych prawdziwego miodu pszczelego słyszał już chyba każdy. Niekiedy słyszymy Będąc w wieku podeszłym należy szczególnie...
Przeczytaj więcej >Miód jako produkt wegetariański
edną z pozytywnych cech naszego społeczeństwa jest fakt, że Polacy stają się coraz bardziej świadomi zasad zdrowego żywienia. Stajemy się...
Przeczytaj więcej >Pierzga pszczela – co to właściwie jest?
Na początek, warto przypomnieć, że pierzga pszczela to nic innego, jak odpowiednio skoncentrowany i przetworzony przez pszczoły pyłek pszczeli z...
Przeczytaj więcej >Leczenie miodem w chorobach układu moczowego
W obecnych czasach, ze względu na stale wzrastającą popularność medycyny naturalnej zdecydowanie warto bliżej przyjrzeć się propolisowi. To, co wyróżnia...
Przeczytaj więcej >Świeca z wosku pszczelego – niewielki dodatek o niezwykłych właściwościach
Zwyczaj palenia świec przywędrował do naszych domów około 3000 lat temu z obszaru starożytnej Grecji i Egiptu. Te wykonane z...
Przeczytaj więcej >Wykorzystanie produktów pszczelich w chorobach kardiologicznych
Jednym z najskuteczniejszych sposobów przeciwdziałania rozwojowi chorób cywilizacyjnych jest zgodnie z zasadą „lepiej zapobiegać, niż leczyć” – oczywiście profilaktyka. Poza...
Przeczytaj więcej >Propolis – czym jest, jak i kiedy stosować?
W obecnych czasach, ze względu na stale wzrastającą popularność medycyny naturalnej zdecydowanie warto bliżej przyjrzeć się propolisowi. To, co wyróżnia...
Przeczytaj więcej >Maść na bazie propolisu
Propolis to nic innego, jak kit pszczeli – czyli substancja żywiczna o balsamicznym zapachu pozyskiwana przez pszczoły z roślin i...
Przeczytaj więcej >Mleczko pszczele – właściwości lecznicze, stosowanie
Na początek warto przypomnieć, że mleczko pszczele to podstawowy pokarm dla pszczół i trutni w okresie larwalnym. Jest produkowane przez...
Przeczytaj więcej >